حتما برای خیلی از شما سوال است که تاثیر فوت شاکی در پرونده کیفری چیست ؟در این مقاله سعی داریم تا به این موضوع بپردازیم و آن را به طور کامل برای شما توضیح دهیم تا تمامی ابهامات شما در این خصوص رفع شود تا پایان این مقاله در کنار ما باشید.
شاکی یکی از اصحاب دعوی کیفری است که شکایت با درخواست وی به جریان می افتد. او جهت تسهیل در سرعت و روند رسیدگی پرونده می تواند وکیل اختیار کند.
در بعضی مواقع و موارد با فوت هریک از اصحاب دعوی (شاکی، متهم) و یا حجر یا زایل شدن سمت ایشان و ….. ادامه دادرسی ممکن است متوقف و یا با تأخیر مواجه گردد.
لازم به توضیح است که حتی اگر شاکی و یا متهم وکیل هم داشته باشند در برخی موارد مانند اخذ توضیحات، استماع شهادت، مواجهه حضوری و سوگند و …. باید شخصا در دادگاه حاضر شوند لیکن می توانند وکیل خود را نیز همراهشان داشته باشد.
با فوت شاکی خصوصی، تمامی حقوق ناشی از دعوی کیفری به ورثه او منتقل می شود و در واقع دراین امر کیفری و شکایت مطروحه نیز مانند بیشتر موارد دیگر ورثه قائم مقام شاکی هستند.
درواقع فوت شاکی خصوصی موجب انتقال حقوق خصوصی وی به ورثه اوست و ورثه به جای شاکی متوفی (مورث خود) مراحل رسیدگی را ادامه داده و به جای مشارالیه در جلسات حاضر می شوند.
شرط پذیرش و قبول ورثه به عنوان قائم مقام و جانشین شاکی متوفی الزاما ارائه دادنامه انحصار وراثت است، که موید و دلیل محکم پسند برای مرجع رسیدگی است. بدیهی است که بدون در دست داشتن دادنامه انحصار وراثت حقانیت و صحت ادعای ورثه شاکی برای مرجع رسیدگی دادگاه و دادسرا ثابت و مسجل نمی باشد.
بنابراین بهترین و صحیح ترین راه برای جلوگیری از تضییع حق انتقالی ورثه و جلوگیری از سوء استفاده متهم از شرایط حادث (فوت شاکی) اخذ سریع دادنامه انحصار وراثت و سپس پیگیری و ادامه روند رسیدگی توسط ورثه است . ورثه نیز می تواند همگی و یا به تنهایی به وکیل دادگستری وکالت داده تا وکیل رسیدگی را ادامه دهد.
در جرایم قابل گذشت مانند تصرف عوارض، توهین، فحاشی و ….. چون حق گذشت به وراث قانونی منتقل می شود درصورت رضایت گذشت همگی وراث، تعقیب و رسیدگی و اجرای مجازات متوقف می شود.
رضایت همه وراث، گذشت و رضایت یکی و یا چند نفر از وراث تأثیری در توقف تعقیب و رسیدگی و …… ندارد بلکه جملگی وراث باید متفقا اعلام رضایت و گذشت نمایند.
در این مقاله به تأثیر فوت متهم در پرونده کیفری پرداخته ایم که به شما توصیه می شود این مقاله را نیز مطالعه نمایید
در این مقاله با تاثیر فوت شاکی در پرونده کیفری و شرط پذیرش ورثه در زمان فوت شاکی آشنا شدید. در پایان اگر تجربه و یا سوالی در این خصوص دارید در قسمت دیدگاه ها برای ما بنویسید تا کارشناسان ما در سریع ترین زمان ممکن به شما پاسخ دهند.در صورت نیاز به اطلاعات حقوقی بیشتر قسمت مقالات رامطالعه نمایید .همچنین شما می توانید از طریق چت واتساپ و یا شماره تلفن های موجود در سایت با دفتر وکالت الهام آریان کیان وکیل پایه یک دادگستری تماس حاصل فرمایید