شاید برای شما پیش آمده باشد که متهم در روند رسیدگی به پرونده کیفری فوت کند در این مقاله به برسی ثاثیر فوت متهم در پرونده کیفری می پردازیم و آن را به طور کامل برای شما توضیح می دهیم. و در پایان می توانیم در قسمت دیدگاه ها به سوالات شما پاسخ دهیم پس کافیست تا پایان مقاله همراه ما باشید.
قبل بررسی این سوال ابتدا باید ببنیم متهم به چه کسی گفته می شود :
متهم کیست؟ اصحاب دعوی به اشخاصی گفته می شود که در جریان رسیدگی مخاطب واقع می شوند .این اشخاص در امور کیفری شاکی/ متهم و در امور حقوقی خواهان / خوانده هستند. هریک از اصحاب دعوی جهت رسیدگی و انجام امور مربوط به شکایت و یا دادخواست خود می توانند وکیل اختیار کنند. با فوت متهم؛ امور رسیدگی از جمله تعقیب متهم، محاکمه و نیز اجرای حکم و مجازات وی متوقف می شود.
اصل شخصی بودن مجازات ها؛ مطابق با نص صریح قانون اساسی فقط شخص مرتکب مسئول عمل غیرقانونی خود است.
لیکن چنانچه بزه ارتکابی متهم متوفی شامل پرداخت دیه باشد که دیه نیز یکی از اقسام مجازات هاست باید از اموال متهم متوفی قبل از تقسیم ترکه پرداخت شود.
مفهوم دیگر اینکه ورثه خصوصی مجازات هایی مانند حبس و شلاق و جزای نقدی و غیره که صرفا شارع مقدس برای تأدیب متهم لحاظ کرده، مسئولیتی ندارند ولی در مورد پرداخت دیه که امر مالی است مسئولیت دارند و باید از اموال متهم متوفی پرداخت گردد.
ماده 6 قانون آیین دادرسی کیفری ؛ تعقیب امر جزائی و اجرای مجازات که طبق قانون شروع شده باشد، موقوف نمی شود مگر در موارد زیر؛
1- فوت متهم یا محکوم علیه
2- فوت اصحاب دعوی در مجازات های شخصی
در این مقاله تاثیر فوت شاکی در پرونده کیفری پرداخته ایم که مرتبط با موضوع این مقاله است به شما توصیه می کنیم این مقاله را هم مطالعه کنید
ما در این مقاله در خصوص فوت متهم در پرونده کیفری صحبت کردیم در صورت داشتن هر گونه سوال و یا تجربه ای در این زمینه آن را در قسمت دیدگاه ها بیان کنید تا کارشناسان دفتر وکالت الهام آریان کیان به آنها پاسخ دهند. همچنین شما می توانید از طریق چت واتساپ در سایت و یا شماره تلفن های سایت با این دفتر حقوقی تماس بگیرید و از راهنمایی های ما مطلع شوید.