دعاوی ارث زمانی پیدا می شوند که فردی فوت کند و بر سر مال اموال آن فرد اختلاف پدید آید در این شرایط نیاز به وکیل دعوای ارث است تا با استفاده از قوانین شما را راهنمایی کند.
وکیل ارث فردی است که با آگاهی کامل به قانون امور حسبی و اشراف به طبقات مختلف ارث، شرایط محرومیت از ارث، ارث فرزندخوانده، ارث زن از شوهر، نحوه تقسیم ارث مادر، ارث زن مطلقه از اموال متوفی و.. کلیه مراحل شامل نحوه تقسیم ارث و محاسبه آن، مهر و موم ترکه و رفع آن، تحریر و تصفیه ترکه و سایر دعاوی ترکه را میداند و به آن تسلط دارد.
دفتر حقوقی الهام آرین با سالها تجربه در زمینه دعاوی ارث با کادری مجرب در خدمت شماست تا کمترین مسیر را در حل دعاوی خود طی کنید
برای آنکه ارث، توسط ورثه دریافت شود در ابتدا باید وارثیت آنان تایید و در ادامه سهم الارث آنان نیز معین شود. وکیل ارثیه می تواند کلیه خدماتی که مرتبط با انحصار وراثت ، تقسیم ترکه ، کارهای مربوط به میراث و اموال متوفی است را بررسی کند و انجام دهد. بعضا پیش آمده است که وراث از لحاظ عاطفی توانایی انجام امور فوق را ندارند و وکیل ارثیه این کارها را به جای ایشان و در صحت و سلامت انجام میدهد. با انجام مراحل فوق مسئله انحصار وراثت به دادگاه ارجاع داده می شود و دادگاه با صدور گواهی انحصار وراثت سهم الارث هر فرد را مشخص می کند. در صورت بروز هرگونه مشکل در بین ورثه در ارتباط با مسئله انحصار وراثت می توان با دخالت وکیل ارث نسبت به رفع این مسائل اقدام کرد.
تقسیم ارث موضوعی است که در بسیاری خانوادهها تاکنون پیش آمده و جنجالهای فراوانی را در بیشتر مواقع بهدنبال داشته است. این موضوع آنقدر در جامعه ما پررنگ است که در سریالهای تلویزیونی یا فیلمهای سینمایی بارها و بارها به آن اشاره شده و محصولات نمایشی بسیاری حول محور ارث و تقسیم آن ساخته شده است.
شاید اگر از دور به این ماجرا نگاه کنیم، میگوییم داغدارشدن کافی است و نیازی به دعوا و مرافه برای تقسیم ارث بعد از فوت عزیز خانواده نیست. اما در بسیاری از خانوادهها این دعواها وجود دارد و کسی حاضر نیست از حقش بگذرد یا برای دریافت حقش زمان کشته شود.
برخی از متوفیها هم هستند که هیچ وارثی ندارند و البته که تعداد فوتشدگانی که هیچ وارثی ندارند، زیاد نیست و اموالشان درنهایت به نفع دولت ضبط میشود. در ازای آن بیشتر فوتشدگان، ورثهای عریض و طویل دارند که وقتی اموال میانشان تقسیم میشود به هر کدام سهم ناچیزی میرسد. در مقابل برخی نیز سهمالارث قابلتوجهی دارند، بهطوری که با تقسیم ارث میان آنها زندگی هر کدامشان از اینرو به آنرو میشود. در واقع ارث به تمامی اموال، عناوین، بدهیها، حقوق و وظایف شخص پس از مرگش گفته میشود که به شخص دیگری منتقل میشود. ارث به مدت طولانی نقشی اساسی در جوامع بشری داشته است. مجموعه قوانین انتقال ارث در جوامع مختلف متفاوت است و در طول زمان تغییرات بسیاری کرده است. قوانین ارث در کشور نیز بالا و پایینهای فراوان داشته است، اما درنهایت تقسیم ارث در ایران با توجه به موازین دینی و شرعی انجام میشود و قوانین نوشته شده در قانون اساسی درباره تقسیم ارث نیز از همین موازین پیروی میکنند.
در بحثهای حقوقی مربوط به تقسیم ارث خانه و تقسیم ارث به صورت کلی، انحصار وراثت یکی از مهمترین و چالشبرانگیزترین موضوعات بهشمار میآید. اغلب افراد اطلاعات اندکی درباره میزان هزینه انحصار وراثت و نحوه درخواست گواهی انحصار وراثت و مدارک لازم انحصار وراثت دارند. مساله مالیات بر ارث هم برای وراث موضوع مهمی است. در قانون تکلیف هر یک از این موارد مشخص شده است.
بهویژه در تقسیم ارث خانه همیشه نزاعات بیپایانی درمیگیرد و افراد با بیاطلاعی از قانون یا نداشتن مدارک لازم انحصار وراثت دچار اشتباه میشوند. برای تقسیم ارث خانه آشنایی با این قوانین لازم است.
یکی از قدیمی ترین اختلافات و دعاوی در دادگاه ها مربوط به عدم توافق در مورد تقسیم(دعاوی ارث) ارث و میزان سهم الارث هر یک از وراث است که بهترین راه حل برای تقسیم ارث توافق میان وراث است که در غیر این صورت توسط مراجع قضایی صورت می گیرد به این ترتیب که وراث بعد از پرداخت مالیات ارث و مراجعه به شورای حل اختلاف و گرفتن گواهی انحصار وراثت اقدام به تقسیم ارث می نمایند . همانطور که طبقات و درجات ارث گفته شد ، برای تقسیم ارث رعایت ترتیب طبقات و درجات از اهمیت بسیاری برخوردار است ، به طوری که با وجود طبقه اول ، طبقه دوم ارث نمی برد و با وجود درجه اول نیز درجه دوم ارث نمی برد . میزان سهم الارث هر یک از وراث طبق قانون مشخص شده است . در این مقاله به بررسی تقسیم ارث پدر و مصادیق مختلف آن می پردازیم .
بعد از اینکه افراد فوت میکنند رابطه آنها با اموالشان قطع می شود و به طور قهری و غیر ارادی اموال و ماتر ک متوفی به ورثه تعلق میگیرد و به ارث میرسد. ورثه و کسانی که ارث میبرند به خویشاوندانی گفته می شود که از نزدیک ترین درجه و طبقه شروع می شوند و تا دورترین درجات خویشاوندی مثل عموها و عمه ها و دایی ها و خاله ها و فرزندان آنها و فرزندان فرزندان آنها پیش میرود .
نکته مهم اینکه وجود هر درجه از خویشاوندان، خویشاوندان بعد را از ارث محرم می کند و به تعبیر و اصطلاح حقوقی حاجب است. به طور مثال در صورت وجود فرزند برای متوفی خواهرها و بردارهای وی ارث نمیبرند و همین طور الی آخر.
پس از فوت فرد تا وقتی هزینه کفنودفن و بدهیهای متوفی پرداخت نشده باشد، کسی اجازه ندارد در اموال او کمترین دخل و تصرفی بکند. بعدا باقیمانده دارایی بین وراث تقسیم میشود. اما این کار هم تا زمانی که ورثه بهطور قطع و به صورت رسمی تعیین نشده باشند، انجام نمیپذیرد.
بنابراین مهمترین گام در تقسیم ارث و میراث، تعیین وراث یا منحصر کردن وراث به تعداد مشخصی از افراد است که در اصطلاح حقوقی به آن «انحصار وراثت» گفته میشود.
انحصار وراثت یعنی وارثان قانونی متوفی شناخته شوند و تعدادشان مشخص شود. معمولا پس از فوت وارثان برای تقسیم ارث و میراث، با ارائه مدارک لازم انحصار وراثت درخواست گواهی انحصار وراثت میدهند. تا زمانی که گواهی انحصار وراثت صادر نشده باشد، وارثان حق هیچگونه دخل و تصرفی در اموال را ندارند.
اگر شما مدت زمانی زیادی از فوت متوفی گذشته و ارث و میراث آن فرد را تقسیم نکردید و از قوانین تقسیم نکردن ارث آشنایی ندارید بهتر است با دفتر حقوقی الهام آرین تماس حاصل فرمایید
در تقسیم ارث که بر اساس گواهی انحصار وراثت تکلیف وراث در آن مشخص می شود ، سهم هر کدام بر طبق طبقاتی که نسبت آنها را با متوفی مشخص می کند ، پرداخت می گردد ، فرزندان متوفی در طبقه اول نسبت خویشاوندی با وی قرار دارند و جزء کسانی هستند که بیشترین سهم از میراث را خواهند برد اما اگر فرزند فوت شود ،دعاوی ارث می تواند در این شرایط پیش بیاید
در رابطه با ارث فرزند فوت شده ، براساس قوانین وراثتی فرزندی که قبل از پدر فوت کرده است ، از پدر ارث نمی برد و فرزندان وی نیز ارثی نخواهند برد ، بلکه بر عکس پدر از اموال فرزند خود که فوت شده ارث خواهد برد و طبق قانون میزان ارث پدر مشخص شده است .
فرزندان فرزندی که فوت شده یعنی نوه در صورتی از پدر بزرگ خود ارث می برند که هیچ خویشاوند نسبی از هیچ کدام از طبقات نسبی پدربزرگ خود وجود نداشته باشد اما اگر کسی وجود داشته باشد هیچ ارثی به آنها نخواهد رسید .
بر طبق قانون فرزندان کسی که فوت شده هیچ حقی از اموال پدربزرگ خود ندارند مگر آنکه پدربزرگ آنها بر طبق علاقه و عاطفه ای که بین آنها وجود دارد ، سهمی از میراث خود را به آنها واگذار کند و از نظر اخلاقی بخواهد از نوه های خود حمایت کند.
وقتی فردی فوت کرد و مالی از خود برای وراث باقی گذاشت ، طبق قانون وراث برای تقسیم ارث ، باید نسبت به اخذ گواهی انحصار ورثه اقدام کنند تا طبق قانون سهم هر کدام از وراث مشخص شود ،اخذ گواهی انحصار ورثه مراحلی دارد که ممکن است در طی این مراحل یک یا چند نفر از وراث همکاری لازم را نداشته باشند و دعاوی ارث پیش می آید در اینجا باید دید تکلیف در صورت همکاری نکردن وراث چه خواهد بود لذا در این مقاله ، موضوع انحصار وراثت بدون همکاری ورثه مورد بررسی قرار خواهد گرفت .
در رابطه با انحصار وراثت بدون همکاری ورثه می توان گفت که هنگامی که در مراحل انحصار ورثه تعدادی از وراث همکاری نداشته باشند و مدارک شناسایی خود را جهت تهیه لیست وراث ارائه ندهند ، طبق ماده ی ۹۵ قانون آیین دادرسی مدنی ، این کار آنان مانع از ادامه رسیدگی نخواهد گردید و دادگاه موظف است جلسه رسیدگی به درخواست وراث را بدون حضور وراثی که همکاری نکرده اند ، ادامه دهد و با صادر کردن حکم غیابی تکلیف وراث و سهم هر کدام را مشخص کند ، البته این حق وراث است که در مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت حضور داشته باشند اما در صورت همکاری نکردن آنها این روند بررسی متوقف نخواهد شد.
قانون تصریح کرده است که یک نفر از وراث نیز می تواند به جای دیگران مراحل اخذ گواهی انحصار ورثه را انجام دهد ، در واقع اقدام یکی از وراث این وظیفه را از بقیه ساقط خواهد کرد و وراث باید با همکاری با هم در امور مربوط به انحصار ورثه در هزینه ها و زمانی که صرف این کار می شود ، تا حد امکان صرفه جویی کنند.
در صورتی که یکی از وراث در زمینه ارائه مدارک خود در موضوع انحصار ورثه کوتاهی کند یا قصد همکاری نداشته باشد با درخواست دیگر وراث ، دادگاه نسبت به اخذ مدارک شناسایی فردی که همکاری نکرده است از اداره ثبت احوال ، استعلام خواهد گرفت و روند کار ادامه پیدا خواهد کرد.
دفتر حقوقی الهام آرین آماده مشاوره و راهنمایی شما در تمامی دعوای ارث می باشد