خیانت در امانت چیست؟ دعوی خیانت در امانت؟ کار وکیل دعوی خیانت در امانت چیست؟
دعوی خیانت در امانت در اصطلاح حقوقی به معنای استعمال، تصاحب، تلف یا مفقود کردن همواره با سوءنیت مالی است که از طرف مالک یا متصرف قانونی به کسی سپرده شده و بنا بر استرداد یا به مصرف معین رسانیدن آن بوده است.
خیانت در امانت در قانون مجازات اسلامی، از سوی قانونگذار جرم محسوب شده و برای مرتکبان آن مجازات تعیین شده و افراد به سزای اعمالشان خواهند رسید و خسارت زیادندیده نیز باید جبران شود.
در پروندههای خیانت در امانت بهتر است بخاطر پیچیدگیهایی که این پرونده دارد از یک وکیل دعوی خیانت در امانت کمک گرفته شود تا حق به حق دار برسد.
مطابق ماده 674 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 ( هرگاه اموال منقول و یا غیر منقول یا نوشتههایی از قبیل چک، سفته، قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت به کسی داده شود و بنابر این بوده است که تا اشیای مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که اشیا نزد او بوده، آنها را به ضرر مالکان یا متصرفان آنها استعمال یا تصاحب یا مفقود کند، به حبس از شش ماه تا دوسال محکوم خواهد شد.)
آشنایی با مفاهیم حقوقی و قانون، در عصر حاضر، موجب میشود تا جوامع بشری از اختلافات شخصی و جمعی در امان باشند که مهمترین اثر این آگاهی، پیشگیری از بروز بسیاری از مشکلات حقوقی است.
امانت، امین و مال امانی از جمله اصطلاحاتی هستند که بهوفور در زندگی روزمره افراد به کار میروند و همه به طور نسبی با معنا و مفهوم این کلمات آشنا هستیم. مسئولیت امین از زمان سپردن مال به وی آغاز میشود و عرف، اخلاق و قانون حکم میکند تا در حفظ، نگهداری و مصرف مال امانی به شیوهای که مورد نظر مالک است، کوشش کند اما گاه بنابر هر انگیزهای بعضی اعمال ارتکاب مییابند که ممکن است نه تنها امین را مسئول جبران مال و خسارات ناشی از عدم حفظ مناسب مال کند بلکه بنا به شرایطی منجر به مجرم شناخته شدن امین و مجازات وی شود؛ اینجاست که از جرم خیانت و دعوی خیانت در امانت چنانچه قانون مقرر میدارد، صحبت به میان خواهد آمد.
در جمهوری اسلامی مصرف کردن یا استفاده کردن از مال مورد امانت جرم است. برای مثال شخصی جواهرات خود را به یکی از اعضای فامیل امانت میدهد تا از آن محافظت کند؛ اما امانت گیرنده جواهرات را استفاده میکند و به دیگران قرض میدهد.
یعنی شخص امین به جای انجام وظیفه اصلیاش و امانتداری کردن رفتاری با مال مورد امانت کند که مال دیگری را از آن خود بداند و با آن به طوری رفتار کند که دیگران گمان کنند او مالک مال است. در صورتی که چنین اتفاقی برای شما پیش آمد ممکن است دعوی خیانت در امانت رخ دهد و بخاطر پیچیدگی دعوی مربوط به این موضوع بهتر است از یک وکیل دعوی خیانت در امانت کمک بگیرید تا مشکلتان بی هیچ دردسری حل شود.
در بسیاری از موارد پیش آمده است که شخصی چیزی را پیش امینی به امانت گذاشته اما شخص امین به اتلاف آن پرداخته است و باعث ایجاد مشکل و خرابی در مال مورد امانت شده است. برای مثال جواهراتی نزد امین به امانت سپرده میشود اما امین با استفاده نادرست و با امانت دادن آنها به دیگران موجب ناقص شدن جواهرات و گم شدن آنها میشود.
برای تحقق جرم خیانت در امانت، مال امانی باید توسط مالک یا متصرف قانونی به امین سپرده شود. این مسئله به معنی این است که مال مورد امانت اگر توسط شخصی غیر از مالک برای مثال دزد، به فرد دیگر سپرده شود، امانت معنایی ندارد.
به امانت سپردن مال نزد امین باید از راههای قاونی صورت بگیرد. اگر دزدی مال مسروقه را نزد دیگری به امانت گذارد و امین به جای بازگرداندن مال، آن را به ضرر سارق به صاحب اصلی یا مقامات قضایی و دولت بدهد یا از آن به نفع خود و به سود خود استفاده نماید، مرتکب جرم خیانت در امانت نشده است.
اثبات مسئله خیانت در امانت کار بسیار پیچیده و سختی است از این رو بهتر است در زمان طرح دعوی خیانت در امانت حتما از یک وکیل خیانت در امانت کارکشته و مجرب کمک بگیرید. زیرا خیانت در امانت زمانی به دادگاه اثبات میشود که مالک اموال بتواند اثبات کند که مالک آن مال بوده و مال را به صورت امانت نزد امینی سپرده است که از آن نگهداری نماید یا برای کار معینی به مصرف برساند. اما امین وفای به عهد نکرده است و در امانت خیانت نموده است.
وکلای خیانت در امانت در خصوص اموال مشاعی چنین میگویند که امکان تحقق این جرم در اموال مشاع توسط احدی از شرکا جای تردید و بحث دارد و دو نظر مختلف از باب موافقین و مخالفین در این رابطه وجود دارد:
مال علاوه بر مرتکب به دیگری نیز تعلق داشته لذا شرط تعلق مال به غیر در اموال مشاعی وجود دارد در نتیجه امکان تحقق این جرم در اموال مشاعی توسط احد از شرکا وجود دارد.
هر جز از مال مشاع متعلق به کلیه شرکا است در نتیجه نمیتوان در معنای حقیقی و واقعی کلمه؛ آن مال را متعلق به غیر شمرد زیرا همواره دیگری هم در اجزا آن شریک هستند. لذا مالک نمیتواند در مالی که خودش هم در آن سهیم است مرتکب جرم خیانت در امانت شود. لذا فرض وقوع این بزه توسط احد از شرکا در مال مشاعی غیرقابل تصور است.
وجه تمایز دعوی خیانت در امانت با دزدی و کلاهبرداری این است که در دزدی مرتکب مال غیر را بطور اختفا میرباید و در کلاهبرداری متهم با حیله و نیرنگ مال غیر را بدست میآورد. در صورتی که در خیانت در امانت زیان دیده از جرم، با میل و رضای خود مال خود را در اختیار متهم میگذارد.
معالوصف با اختلافاتی که جرم مذکور با دزدی و خیانت در امانت دارد با توجه به اینکه موضوع جرائم مذکور مالک شدن مال غیر بدون مجوز قانونی است. جرائم مذکور با یکدیگر وجه تشابه داشته و از لحاظ حقوق جزا در یک طبقه قرار گرفتهاند.
اگر تصمیم به شکایت در خصوص دعوی خیانت در امانت را دارید میتوانید با کمک یک وکیل به راحتی به موفقیت دست یابید. نحوه ثبت شکایت دعوی خیانت در امانت به شرح زیر است.
جرم خیانت در امانت در واقع جرمی است که مقدمه تحقق آن، سپردن مال از سوی مالک قانونی به شخصی دیگر است. دعوی خیانت در امانت جز دعاوی کیفری است. دعاوی مربوط به خیانت در امانت پیچیده و دشوار است و نیاز به یک وکیل دعوی خیانت در امانت چیره دست و خبره دارد تا بتواند بیگناهی و گناهکاری افراد را اثبات کند.
همانطور که میدانید پیدا کردن یک وکیل که در این حوزه فعالیت کند کار دشواری است. دفتر وکالت الهام آریان کیان در خصوص این نوع دعوی نیز مهارت دارد و فعالیت میکند.
مجموعه الهام آریان کیان دارای سالها سابقه در زمینه دعاوی کیفری و حقوقی است و همواره توانسته مشکل اکثر پروندهها را حل نماید و درد دادگاههای مختلف برنده شود. میتوانید از خدمات غیرحضوری این مجموعه نیز استفاده کنید و با مشاوران مرتبط با موضوع مورد نظر خودتان مشورت نمایید.