یکی از دعاوی ملکی رایج دعوی دیرکرد در تحویل ملک است که بسیاری از افراد امروزه با آن دست و پنجه نرم میکنند. در واقع یکی از مشکلاتی که ممکن است پس از خرید و فروش ملک اتفاق بیفتد مربوط به دیر کرد در تحویل ملک است.
مسکن از ضروریات زندگی هر فردی در هر کجای جهان است و اکثر افراد نسبت به زمان تحویل به موقع آن توجه زیادی دارند و برایشان پر اهمیت است.
اما گاهی پیش میآید برخی از افراد سوءاستفاده نمایند و پول افرادی که تقاضای خانه و مسکن را داشتهاند را به شیوههای مختلف و با حیله و نیرنگ از آنها بگیرند و دیگر به آنها پس ندهند با توجه به این نکته که دیگر نه پولی در کار است و نه خانهای و افرادی که منتظر خانه بودهاند دیگر دستشان به جایی بند نخواهد بود.
بهتر است برای آشنایی بیشتر با این نوع از دعاوی ملکی ادامه این مطلب را بخوانید زیرا میتواند کمک شایانی به شما در این زمینه نماید. از این رو ممکن است مشکل بسیاری از افراد با راهنماییهای این مطلب حل شود.
یکی از دعاوی ملکی رایج دیرکرد در تحویل ملک است. افراد میتوانند این نوع از دعاوی ملکی را در دادگاهها مطرح نمایند. درصورتی که فرد فروشنده یا سازنده تعهدات خود را در رابطه با تحویل ملک به تأخیر اندازد، شاکی یا خریدار می تواند نارضایتی یا شکایت خود را در دادگاه مطرح نماید تا به مشکل آنها رسیدگی شود. در این صورت خریدار به صورت قانونی پیگیری میکند و میتواند خسارتهای ناشی از دیر کرد را مطالبه کند.
یکی دیگر از انواع دعوی دیرکرد در تحویل ملک ، تأخیر در تنظیم سند رسمی انتقال و یا تحویل ساختمان از جمله تأخیرات رایج در اجرای تعهدات به شمار میرود.
لازم به ذکر است که اگر فروشنده و خریدار در زمان عقد قرارداد در رابطه با انواع تأخیرات در قرارداد قوانین و خسارتی را ذکر نمایند، در صورت بروز هرگونه مشکل در این خصوص میتوانند از راه قانونی عمل نمایند.
در صورتی که با توجه به تاریخ ذکر شده در قرارداد، در تحویل ساختمان تأخیر رخ دهد، خریدار میتواند پس از مراجعه به دادگاه دادخواستی را تنظیم کند. این دادخواست مبنی بر الزام فروشنده بر تحویل ساختمان و پایندی به تعهدات است؛ علیه او تنظیم خواهد شد. ضمناً مشتری میتواند از فروشنده درخواست دریافت خسارت دیرکرد را نیز داشته باشد.
در زمانی که افراد درگیر دعوی دیرکرد در تحویل ملک هستند باید بدانند که چگونه خسارت دیرکرد محاسبه میشود. در اکثر قراردادها خسارت دیرکرد با مشورت طرفین تعیین و در قرارداد ذکر میشود. در واقع مبلغ خسارت میتواند روزانه یا ماهانه محسابه گردد.
گاهی نیز مواردی مکتوب نمیشود و شرایط تنها به صورت لفظی و شفاهی عنوان میگردد، در این مورد سعی کنید حتماً در حضور دو شاهد شرایط را بگویید. برای مثال ممکن است در زمان بستن قرارداد مسئله زمان پرداخت مبلغ معامله به صورت شفاهی بین فروشنده و خریدار تعیین شود اما در قرارداد ذکر نشود.
در این مورد در صورتی که دو شاهد معتبر و عاقل در زمان انعقاد قرارداد وجود داشته باشند، میتوان تأخیر در انجام دادن تعهداتی را که به صورت شفاهی در مورد آنها تصمیم گیری شده است به طور قانونی در دادگاهها پیگیری کرد.
سوالی که ممکن است برای بسیاری از افراد مطرح باشد این است که در صورتی که در زمان عقد قرارداد خسارتی تحت عنوان دیرکرد در تحویل ملک ذکر نشود تکلیف چیست؟
در صورتی که در زمان عقد قرارداد به صورت کتبی یا شفاهی مبلغی را به عنوان خسارت دیرکرد تعیین نشده باشد، مشتری این حق را دارد که در ابتدا درخواست الزام به ایفای تعهد کند. در مرحله دوم دادخواستی را تحت عنوان دریافت خسارت تأخیر در انجام تعهدات به دادگاه ارائه دهد.
در ادامه و مراحل بعدی برای تعیین خسارت مربوطه کار به کارشناسان دادگستری ارجا داده میشود. اما باید به این نکته مهم توجه داشت که مشتری فقط در صورتی که به کلیه تعهدات مربوط به خود در قرارداد پایبند بوده باشد، میتواند برای دریافت خسارت دیرکرد در تحویل ملک به دادگاه مراجعه و خواستار حقوق و حق خود باشد.
نکته قابل توجه دیگر در دعوی دیرکرد در تحویل ملک که یکی از زیر شاخههای دعاوی ملکی است دستور موقت برای عدم تحویل ملک است.
دستور موقت در اموری صادر میشود که رسیدگی به آنها فوریت دارد، یعنی کارهایی است که باید خارج است مهلت و نوبت، تکلیف آن معلوم شود. اینکه فوریت در کدام پرونده وجود دارد به تشخیص دادگاه است اما معنای عرفی آن نیز در نظر گرفته میشود. بنابراین نمیتوان برای فوریت پرونده، معیار دقیقی بیان کرد.
اگر چنین فکر میکنید که فروشنده بعد از آنکه ملک را به شما فروخته است به فکر آن است که به دیگری نیز همان ملک را بفروشد یا هر اقدام دیگری انجام دهد که تملک و تحصیل ملک توسط شما را به خطر بیاندازد یا اقدام به عدم تحویل ملک کند می توانید از شیوههای فوری آیین دادرسی استفاده کنید.
درخواست صدور دستور موقت را میتوانید قبل از آنکه دادخواست اصلی را تقدیم دادگاه کنید به دادگاه محل وقوع ملک تسلیم کنید و تا بیست روز بعد فرصت دارید تا دادخواست اصلی را تقدیم دادگاه کنید. اگر دادگاه فوریت موضوع را تشخیص دهد میتواند بدون ابلاغ خوانده دستور اجرای حکم موقت را صادر نماید.
دفتر وکالت الهام آریان کیان یکی از معروفترین و با سابقهترین مجموعه در تهران است. این مجموعه انواع خدمات را در زمینههای دعاوی ملکی، دعاوی کیفری، دعاوی ثبتی، دعاوی حقوقی و … به مشتریان خود ارائه میدهد.
این مجموعه تا کنون توانسته است در اکثر پروندهها موفقیت کسب نماید و رای دادگاه را از آن خود کند. در زمینه پروندههای مربوط به دعوی دیرکرد در تحویل ملک نیز تا کنون توانسته موفقیتهای بسیاری کسب کند و لبخند رضایت مشتریان خود را ببیند.
در این مجموعه امکان دریافت مشاوره در رابطه با انواع پروندههای کیفری و حقوقی است و افراد میتوانند با تماس با این مجموعه مشکلات خود را به صورت غیر حضوری عنوان نمایند و مشاورههای لازم را که میتواند کمک شایانی در روند پرونده به آنها نماید را از مشاورین دریافت کنند.
اگر در خصوص این مقاله سوالی دارید در قسمت دیدگاه ها بیان کنید تا کارشناسان ما به شما پاسخ دهند