وظایف وکیل تسخیری چیست؟ وکیل کیست؟ ویژگیهای وکیل؟
حق داشتن وکیل مطلع و آگاه از قوانین در دفاع از حقوق مادی و معنوی افراد در هر جامعهای از موارد و مصادیق حقوق شهروندی است. حق داشتن وکیل به منظور ایجاد زمینه احقاق حق در نتیجه ایجاد آرامش و امنیت از طریق اجرای صحیح قوانین و مقررات است.
برای داشتن وکیل تسخیری نیاز به تجمع شرایطی است مثلاً در جرائم مهمی که مجازات آنها قصاص نفس، اعدام رجم و حبس ابد است حضور وکیل در جلسههای دادرسی الزامی است. چون نتیجه جلسه دادرسی، اعمال مجازات مهم و سنگین است.
در این مطلب توضیحات بیشتری در این زمینه خواهیم داد و در رابطه با انواع وکیل، متن درخواست وکیل، توضیحات مهم وکیل تسخیری، در رابطه با محدودیتهای این نوع وکیل و … بیشتر توضیح خواهیم داد. همچنین لازم به ذکر است که وظایف وکیل تسخیری که اصلیترین موضوع این مطلب است را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.
وکیل تسخیری وکیلی است که متهم میتواند از محکمه تقاضا کند و اگر محکمه تشخیص بدهد متهم توانایی گرفتن وکیل را ندارد از بین وکلای حوزه قضایی و در صورتی که امکانپذیر نبود از نزدیکترین حوز مجاور وکیلی برای متهم انتخاب کنند اگر وکیل حقالوکاله درخواست کند دادگاه حق الوکاله وی را از بوجه دادگستری پرداخت میکند.
همچنین یک نکته را باید در نظر داشت که وکیل تسخیری مخصوص دعاوی کیفری است؛ مشابه این مورد وکیل معاضدتی در امور مدنی است. وکیل تسخیری دارای همان حدود و اختیارات وکیل دادگستری است. با این وجود گرفتن وکیل تسخیری دارای شرایط خاصی است همچنین وظایف وکیل تسخیری نیز نیار به توضیحات بیشتری دارد که در ادامه بیشتر به آن پرداخته میشود.
دلیل وجود وکیل در دادگاه و در پروندههای حقوقی و کیفری احقاق حق و حقوق طرفین دعوا و قراردادن پرونده در مسیر صحیح قانونی است. به این دلیل که برخی از اشخاص به به قوانین و مقررات آشنایی کامل ندارند با مطرح کردن شکایت یا دعوا به شکل نادرست سبب اتلاف وقت دادگاه میگردند و پرونده در مسیر درستی قرار نمیگیرد، در اینجا حضور وکیل احساس میشود که میتواند کمک فراوانی به روند امور و روشن شدن نکات مبهم پرونده در نزد قاضی میگردد. به همین دلیل است که قانونگذار حق داشتن وکیل تسخیری برای دفاع از متهم در بعضی از جرایم و اتهامات کیفری که مجازات آنها سنگین و مهم است را ضروری و حضور وکیل را در دفاع از متهم اجباری کرده است.
در روند یک پرونده طرح شده یک طرف فرد حقیقی تنها با امکانات و توانایی کم که اختیارات کافی نیز ندارد، و طرف مقابل آن دادستان با امکانات کامل دادسرا از جمله بازپرسان و امکانات مادی که در اختیار مدعیالعموم است، قرار دارد. بنابراین به منظور برابر شدن موقعیت متهم در مقام تعقیب و برای اینکه نتیجه دعویی کیفری منصفانه باشد، باید با سلاح برابر به نبرد پرداخت، یعنی متهم باید حق داشتن وکیل را دعوی داشته باشد و بتواند از حضور شخصی آشنا به قوانین بهره ببرد. در ادامه توضیحات بیشتری در رابطه با وظایف وکیل تسخیری خواهیم داد.
اگر شخص بزه دیده یا همان شاکی، توان دفاع از خود را در محکمه نداشته باشد و توان مالی شاکی برای دادگاه محرز شده باشد، برای ایشان نیز وکیل تسخیری انتخاب میکند و مطابق با اقدامات انجام شده از جانب وکیل، حقالوکاله ایشان محاسبه و از اعتبارات قوه قضاییه پرداخت شود.
پس وکیل تسخیری صرفاً برای متهمین نیست بلکه براساس تبصره ماده 347 قانون آیین دادرسی کیفری حق داشتن وکیل تسخیری برای شاکی با داشتن شرایطی پیش بینی کرده است.
لکن این کار جز با دلسوزی و دقت نظر و بررسی همه جانبه از ناحیه وکلای محترم امکانپذیر است. حق داشتن وکیل مطلع و آگاه از قوانینن در دفاع از حقوق مادی و معنوی افراد در هر جامعهای از موارد و مصادیق شهروندی است و حق داشتن وکیل به منظور ایجاد زمینه احقاق حق در نتیجه آرامش و امنیت از طریق اجرای صحیح قوانین و مقررات است.
پس بر آنان صرف نظر از وقوع یا عدم وقوع جرم از ناحیه موکل به وی به چشم یک انسان نگاهکرده و از هیچ تلاشی جهت دفاع از او دریغ نکنند. بدیهی است وکلای محترم تسخیری در چنین پروندههایی با فراغ بال و خیالی راحتتر میتوانند به دفاع از موکلین خویش همت گمارند، چرا که دیگر شائبه خوردن این برچسب که وکلای دادگستری با گرفتن حق الوکاله از گناهکاران و متهمان دفاع میکنند و به صطلاح در صدد نا حق کردن حق هستند را ندارند و این اتهام نیز مبرا میشوند. وظایف وکیل تسخیری را وکیل تسخیری مورد نظر باید عین به عین اجرا کند.
ابتدا وکیل باید با موکل خود صحبتی داشته باشد و از کم و کیف جرم تحقق یافته از بان موکل خود موضوع را بشنود. پس از صحبت با موکل باید مستندات و اوراق قضایی را از شعبهای که پرونده متهم در آن است، رونوشتی گرفته تا سر فرصت مطالعه کامل متقن داشته باشد، اگر با رونوشت یا کپی گرفتن از پپرونده مخالفت شد که عموماً در جرایم حساس از قبیل:
اتفاق میافتد، زمان کافی صرف کرده و پرونده را در همان شعبه مطالعه کند. پس مطالعه ترسیم ساختار ذهنی وکیل تسخیری با مطالعه اوراققضایی نسبت به پرونده متهم، تلاش کند ادله و مستنداتی در جهت اثبات بی گناهی یا توجه اتهام به اشخاص دیگر به صورت قانونی و مشروع جمع آوری و ارائه کند.
تسخیری بایست با وجدان خود معامله کند چون این تصور وجود دارد که وکلای تسخیری به دلیل دریافت مبلغی ناچیز در پروندههای مهم که حق الوکاله آنها به مراتب زیاد است. انرژی کافی بر روی پرونده نمیگذارند که تا حدودی با توجه به رویه دیده شده پذیرفتنی است اما هستن وکلاسس که صرفاً تمام تلاش خود را بسیج کرده تا از شخصی که بی گناه که ممکن است به علت کوتاهی یا عدم آگاهی از قوانینی اسیر اتهامات بی اساسی شده است دفاع کنند. وظایف وکیل تسخیری را به درستی انجام دهند.
از هرگونه مسیر اعتراض قانونی اعم از عادی یا فوقالعاده برای تجدید نظر یا فرجام خواهی و یا اعاده دادرسی دریغ نکند و اگر مستنداتی دال بر اینکه موکلش بی گناه است یا میتواند موجبات تخفیف موجباتش را فراهم کند، دسترسی پپیدا ککرددهه باشد، با تنظیم لایحه متقن و مستدل آن را ارائه نماید.
اگر متهم با قرار بازداشت موقت در زندان است، وکیل تسخیری از حق قانونی نسبت به این بازداشت موقت استفاده کند و تلاش کند. اگر شرایط اقناع ذهنی باپرس یا قاضی پرونده برای تبدیل قرار بازداشت موقت به قرار تأمین کیفری است، اقدام کند. وکیل تسخیری باید جز به جز وظایف وکیل تسخیری را انجام دهد.
دفتر وکالت الهام آریان کیان همواره به یاری تمام افراد درگیر دعواوی میشتابد و یکی دیگر از پروندههایی که این مجموعه زیر نظر میگیرد دعاوی کیفری است و وکلای تسخیری بسیاری در این مجموعه آماده ارائه خدمات هستند.
وکلای این مجموعه وظایف وکیل تسخیری را عین به عین اجرا مینمایند. لازم به ذکر است این مجموعه امکان مشاوره تلفنی را برای تمامی مشتریان خود امکانپذیر کرده است تا افراد تمام سؤالات خود را در هر زیمنهای از مشاورین این مجموعه بپرسند.