وکیل طلاق توافقی فردی است که روند طلاق توافقی را عهدهدار است. پرپیچ و خم بودن روند طلاق چه در طلاق توافقی چه در طلاق غیر توافقی بسیار خسته کننده است.
از همین رو استفاده از یک وکیل مجرب میتواند روند طلاق توافقی را به امری آسان برای زوجین تبدیل کند. اغلب افراد تصور میکنند که داشتن وکیل برای طلاق توافقی هزینهبر است.
اما این امر نهتنها سبب تعجیل در روند دادرسی خواهد شد، بلکه هزینهها را نیز بسیار کاهش میدهد. طلاق توافقی روندی که ممکن است یکبار در زندگی هر فرد اتفاق بیفتد.
از همین رو اغلب افراد اطلاعاتی در رابطه با طلاق توافقی، قوانین جدید آن، نحوه و فرآیند طلاق توافقی، حدود اختیارات وکیل و هزینه دستمزد وکیل ندارند.
از همین رو باید هزینه یا زمان زیادی را صرف پاسخ به سؤال سادهای مانند ” طلاق توافقی چیست و چگونه انجام میشود” کنند. در این مقاله به بررسی موضوع طلاق توافقی، مزایا، هزینه، شماره، و حدود اختیارات وکیل طلاق توافقی خواهیم پرداخت. همچنین اطلاعاتی را در رابطه با پشیمانی از طلاق توافقی و قانون جدید آن در اختیار شما قرار خواهیم داد.
پیش از توضیح درباره وکیل طلاق توافقی و حدود اختیارات آن، باید با تعریف طلاق توافقی آشنا شویم. با یک بیان ساده میتوان طلاق توافقی را طلاقی توصیف کرد که زوجین در آن با تفاهم از یکدیگر جدا میشوند.
این زوجها در رابطه با مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت یا ملاقات فرزندان درخواستهایی را به دادگاه ارائه میدهند. از آنجایی که طلاق توافقی است دادگاه موظف است تا موارد درخواستی را در رأی دادگاه منعکس کند.
اگرچه روند طلاق توافقی بسیار ساده به نظر میرسد؛ اما این نوع طلاق نیز روند تعریف شدهای دارد. از همین رو ممکن است وقت زوجین را بگیرد. به همین علت استفاده از خدمات وکیل برای کاهش وقت و هزینه برای این نوع طلاق نیز توصیه میشود.
طلاق توافقی نیز مانند سایر کارهای اداری و دادگاهی دارای رویه مشخص است. وکیل طلاق توافقی میتواند با ارائه راهکارهای حقوقی روند نسبتاً طولانی طلاق توافقی را با استفاده از ترفندهای مشخص کاهش دهد.
بطورکلی برای انجام طلاق توافقی یکی از زوجین یا هر دو آنها باید به سامانه نوبتدهی طلاق یا سامانه تصمیم مراجعه کند. پس از وارد کردن اطلاعات هویتی در سامانه باید یکی از مراکز غربالگری مشاوره در تهران را انتخاب نماید.
کار این مرکز غربالگری، ثبت اطلاعات زوجین و دلایل طلاق آنها است. پس از بررسی و ثبت این اطلاعات مرکز غربالگری زوجین را به یکی از مراکز مشاوره زیر نظر بهزیستی ارجاع میدهد.
این مرکز مشاوره، جلسات مشاورهای را برای زوجین ترتیب میدهد. این جلسات میتوانند با توجه به شرایط زوجین و مرکز مشاوره بین 1 تا 5 جلسه باشند. حداکثر زمان مورد نیاز برای برگزاری این جلسات یک ماه تا 45 روز است.
درصورتی که هیچیک از زوجین طی جلسات مشاوره از طلاق انصراف ندهند، باید برای ثبت درخواست خود به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمایند.
پس از ثبت درخواست این دادخواست به دادگاه خانواده ارسال خواهد شد. اگر در مورد مهریه، نفقه و … توافق شده باشد، زوجین پس از صدور رأی دادگاه میتوانند برای طلاق به یکی از دفاتر طلاق مراجعه نمایند.
نکته: بدون رأی دادگاه نمیتوان برای طلاق توافقی به دفترخانه مراجعه کرد.
نکته مهم: وکیل طلاق تواققی میتواند مراحل آن را طی 10 روز کاری انجام دهد.
نکته: در صورتی که وکیل برای انجام کارهای موکل خود اختیار داشته باشد، نیازی به حضور موکل در روند طلاق نیست.
پشیمانی از طلاق توافقی امری طبیعی است که میتواند درمورد هر یک از زوجین اتفاق بیفتد. در این حالت شرایط برای زن یا مرد متفاوت است. برای مثال ممکن است مرد یا زوج پس از صدور گواهی عدم سازش از طلاق پشیمان شود و به دفترخانه مراجعه نکند.
دراین صورت بر اساس ماده 35 و 36 قانون حمایت از خانواده، صیغه طلاق جاری نخواهد شد. مگر زن ضمن داشتن رأی دادگاه حق طلاق نیز داشته باشد.
این قانون در مورد زن یا زوجه متفاوت است، به نحوی که اگر زن پس از صدور رأی یا گواهی عدم سازش از طلاق پشیمان شود و به دفترخانه مراجعه نکند مرد قادر خواهد بود، بدون حضور زن صیغه طلاق را جاری نماید.
نکته مهم: اگر طلاق توافقی خلعی باشد، زن حق دارد از فاصله طلاق تا پایان عده به مهریه یا سایر حقوقی که بذل کرده است رجوع کند. البته این درصورتی است که زن باکره یا یائسه نباشد. البته اگر زوج در هنگام صدور رأی دادگاه بخواهد که زوجه حق رجوع به مابذل را نداشته باشد، این حق میتواند از زن ساقط گردد.
نکته مهم: بهتر است زن با کمک وکیل طلاق توافقی در هنگام صدور گواهی عدم سازش، وکالت بلاعزل بهمنظور اجرای صیغه طلاق بگیرد. در اینصورت با وجود عدم حضور شوهر یا وکیل او در محضر زن قادر به طلاق خواهد بود.
همانطورکه قبلاً نیز اشاره شده، مطابق با قانون جدید طلاق توافقی، هر یک از زوجین یا وکیل طلاق توافقی آنها باید قبل از مراجعه به دفاتر خدمات قضایی گواهی عدم انصراف را داشته باشند. منظور از گواهی عدم انصراف گواهی مرکز غربالگری یا مشاوره خانواده است.
نکته: برای طلاق یک طرفه نیازی به ارائه این گواهی نیست.
نکته: این جلسات بین 1 تا 5 جلسه هستند و طی 45 روز کاری انجام میشوند. مکان انجام فوری جلسات مشاوره در موارد خاص امکانپذیر است.
برای انجام مشاوره زوجین باید در سامانه نوبت دهی طلاق ثبت نام نموده و مرکز مشاوره نزدیک به خود را انتخاب نمایند. پس از انجام این کار وقت فوری با کد رهگیری مربوط برای زوجین صادر خواهد شد.
پس از مراجعه به مرکز غربالگری درصورت تمایل طرفین به جدایی و اصرار ایشان بر طلاق، چند پرسش در رابطه با علل طلاق از زوجین پرسیده میشود. سپس این پرسشها توسط کارشناس مورد بررسی قرار میگیرند و پس از آن به مشاور خانواده ارجاع داده میشوند.
هزینه هر جلسه مشاوره حدود 50 هزار تومان است. پس از صدور گواهی غربالگری زوجین یا وکلای آنها میتوانند دادخواست طلاق توافقی را در دفاتر خدمات قضایی ثبت نمایند.
نکته مهم: امکان شرکت وکیل در جلسات مشاوره وجود ندارد. مگر یکی از زوجین در خارج از کشور باشد یا با ارائه مدارک و تشخیص مشاور امکان حضور هریک از آنها وجود نداشته باشد.
گاهی اوقات ممکن است شوهر در انجام جلسات مشاوره همکاری نکند. در هر صورت هر دو زوجین رضایت به طلافقی توافقی دادهاند و باید همکاری لازم را داشته باشند. در غیر اینصورت اگر زن حق طلاق داشته باشد، با وجود عدم مشارکت همسر در جلسات مشاوره گواهی عدم انصراف صادر خواهد شد.
اگر بین مراجعه به مرکز مشاوره و ارائه دادخواست طلاق وقفه افتاده است؛ ارائه مدارک مربوط به مشاوره میتواند روند رسیدگی به پرونده را سریعتر نماید.
عده زیادی برای جلوگیری از صرف وقت و هزینه بسیار برای طلاق توافقی انجام امور طلاق را به وکیل طلاق توافقی میسپارند. یکی از پرسشهای مهمی که در مورد رویه طلاق توافقی وجود دارد، حدود اختیارات وکیل آن است.
بطورکلی و بر اساس ماده 35 قانون آیین دادرسی مدنی، وکالت شامل تمام اختیارات امر دادرسی اعم از ثبت دادخواست، اخذ حکم، مراجعه به دفتر طلاق و امضا دفاتر مربوطه است.
این اختیارات تنها درصورتی از دست وکیل ساقط است که خود موکل از وکیل خود در برخی موارد سلب اختیار کند. اغلب در انجام طلاق توافقی برای جلوگیری از تنشها وکیل برای انجام امور، بجای موکل خود مراجعه خواهد کرد.
بطورکلی استفاده از خدمات وکیل طلاق توافقی میتواند رویه انجام این امر را سرعت ببخشد. همچنین از نظر روانی نیز به نفع زوجین است. زیرا جلسات با حضور وکیل به جای موکل با آرامش بیشتری پیش خواهد رفت.
از همین رو بسیاری از افراد تمایل به استفاده از خدمات وکیل برای انجام این امور دارند. هزینه وکیل طلاق توافقی یکی از متداولترین پرسشها است.
بر اساس آیین تعرفه حق الوکاله طلاق توافقی این حق الوکاله بر اساس توافق بین وکیل و موکل دریافت میشود. از همین رو وکلای مختلف تعرفههای متفاوتی برای این کار دارند.
برای طلاق توافقی هزینههایی مانند هزینه دفتر خدمات قضایی، هزینه مراکز مشاوره و مرکز غربالگری، هزینه دفترخانه و سایر هزینهها وجود دارد. از همین رو وقتی انجام امور طلاق به وکیل سپرده میشود باید این هزینهها را در نظر گرفت.
در حال حاضر هزینه معمول برای طلاق توافقی حدود 2500 هزار تومان برای هر یک از طرفین است. این مبلغ بسته به وکیل و … متفاوت است.
طلاق توافقی به این معنی است که طرفین با توافق یکدیگر درخواست طلاق بدهند. باتوجه به قانون جدید طلاق توافقی برای این کار باید به مرکز غربالگری و مرکز مشاوره مراجعه شود تا گواهی غربالگری صادر شود.
زوجین یا وکیل طلاق توافقی آنها میتواند با در دست داشتن این برگه برای دادخواست طلاق توافقی به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کند. امکان شرکت وکیل بجز در موارد خاص به جای هر یک از طرفین در جلسات مشاوره وجود ندارد. برای طلاق توافقی لازم است تا توافقات لازم درمورد، مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و … از قبل انجام شده باشد.
برای سهولت در انجام امور طلاق توافقی میتوان از خدمات از وکیل طلاق توافقی استفاده کرد. برای این کار کافی است با شماره تلفن وکیل طلاق توافقی الهام آریان کیان تماس بگیرید. با تماس با این شماره تلفن میتوانید از پاسخ پرسشهایی نظیر هزینه طلاق توافقی و خدمات وکیل طلاق مطلع شوید.