وکیل دعاوی فردی است که در دعاوی حقوقی برای احاقه حق تلاش میکند. وکیل به معنی جانشین برای انجام کاری است. دعوی یا دعاوی در معنی حقوقی یه معنی داشتن توانایی لازم برای درخواست ترتیب اثر دادن به حقوق ضایع شده یا انکار شده فرد، به مراجع ذی الصلاح است.
اگر حق قانونی و مشروعی وجود داشته باشد، همچنین این حقوق قانونی مورد انکار و تجاوز قرار گرفته باشند، مدعی میتواند این حقوق را از طریق مراجع قضایی و قانونی پیگیری نماید. برای احاقه این حقوق میتوان از سایت کیفری یا خدمات وکیل حقوقی استفاده کرد.
حتماً تاکنون واژه دعاوی کیفری و دعاوی حقوقی به گوش شما خورده است. آیا تاکنون فکر کردهاید که دعاوی حقوقی و کیفری چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
همواره شنیدهایم که فلان شخص وکیل حقوقی بینظیری است یا شخص دیگر صلاحیت لازم برای فعالیت به عنوان یک وکیل کیفری خوب را ندارد.
اما تاکنون اندیشیدهاید که تفاوت وکیل دعاوی، کیفری و حقوقی در چیست و هر یک از این اصطلاحات چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
در ادامه این مطلب با مفهوم وکیل دعاوی، وکیل حقوقی و وکیل کیفری آشنا خواهید شد. سپس تفاوت هر یک از آنها را با یکدیگر بررسی میکنیم.
بطورکلی منظور از دعاوی حقوقی دعوا و تلاش برای احاقه حقوق تضییع یا انکار شده شخص یا اشخاص خاصی است. وکیل دعاوی فردی است که به عنوان نایب و جانشین برای تحقق حقوق فرد یا افراد خاص تلاش میکند.
این دعاوی میتوانند حقوقی یا کیفری باشند. پیش از طرحریزی و اقدام برای طرح و دنبال کردن یک دعوای خاص لازم است که آن را از لحاظ حقوقی یا کیفری تشخیص داد.
بطورکلی کار وکیل، پیگیری پروندههای دعواهای مختلف اعم از کیفری و حقوقی است. اما گاهیاوقات برخی وکیلان حوزه فعالیت خود را تفکیک میکنند.
بهعبارتی تنها در زمینه حقوقی یا کیفری فعالیت میکنند. از همین رو به آنها لقب وکیل حقوقی یا وکیل کیفری داده میشود. اما وکیل دعاوی واژه کلی است که به این وکلا اتلاق میشوند.
وکیل حقوقی فردی است که بهعنوان جانشین یک فرد یا مؤسسه خاص دعاوی حقوقی آن را پیگیری میکند. بطورکلی دعاوی یا شکایت حقوقی به شکایتی گفته میشود که در آن دادگاه مجازاتی را برای فردی که مرتکب عمل شده است در نظر نمیگیرد. در این نوع شکایات فرد مرتکب خطا باید حقوق قانونی دیگران را به آنها بپردازد. مراحل دعاوی حقوقی شامل:
وکیل کیفری نیز مانند وکیل حقوقی نوعی وکیل دعاوی محسوب میشود. تفاوت نام وکیل دعاوی و کیفری در تفاوت بین دعاوی حقوقی و کیفری است.
دعاوی کیفری شاخهای از حقوق جزا هستند. این دعاوی با جرم، مجرم و مسئولیت کیفری در ارتباط هستند. بطورکلی جرم عملی تعریف میشود که در قوانین برای آن مجازات تعیین شده است.
فردی که عمل مجرمانه به او نسبت داده شده است نیز مجرم خوانده میشود. جرائم کیفری به دو دست قابل گذشت و غیر قابل گذشت تقسیم میشوند.
در جرائم قابل گذشت جنبه خصوصی پروند و ادعای شاکی به جنبه عمومی آن ترجیح داده میشود. همچنین ادامه دار شدن پرونده منوط بر رضایت یا عدم رضایت شاکی است. از جمله دعاوی کیفری میتوان به کلاهبرداری، خیانت در امانت، جعل، سرقت و … اشاره کرد.
وکیل کیفری نیز فردی است که دعاوی کیفری را پیگیری میکند. وکیل در این نوع پروندهها هم در مرحله مقدماتی و هم در مرحله دادرسی نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.
دعاوی کیفری و دعاوی حقوقی در موارد بسیاری با یکدیگر تفاوت دارند. کار وکیل دعاوی نیز رسیدگی به انواع دعاوی حقوقی و کیفری است. برخی وکلا بهعنوان وکیل حقوقی یا وکیل کیفری فعالیت میکنند. فعالیت اختصاصی در هر یک از این حوزهها سبب میشود تا وکیل مدافع اطلاعات بیشتری را در حوزه تخصصی خود داشته باشد.
یکی از تفاوتهای اصلی دعاوی کیفری و دعاوی حقوقی در نحوه تنظیم دادخواست است. لازم است برای اقامه دعاوی حقوقی از دادخواست استفاده شود. اما برای طرح دعاوی کیفری باید شکوائیه تنظیم کرد.
هزینه دادرسی نیز در دعاوی کیفری و حقوقی متفاوت است. برای مثال هزینه دادرسی برای تمام دعاوی کیفری یکسان است. اما در دعاوی حقوقی هزینه دادرسی بر اساس بهای خواسته تعیین میشود.
طرفین دعوا در دعاوی حقوقی با نام خواهان و خوانده نام برده میشوند. اما نام طرفیت دعوا در دعاوی کیفری با نام شاکی و متشکیعنه است.
برای طرح شکایانت کیفری نیز باید به دادسرا یا ضابطان دادگستری مراجعه شود. در دعاوی کیفری اگر اصل دعوا بهگونهای باشد که فرد مجرم علاوه بر تضیع حق، رفتار مجرمانه نیز داشته باشد، لازم است که شکایت از طریق شکواییه پیگیری شود.
بطورکلی کار پزوندههای کیفری اندکی دشوارتر و پیچیدهتر از پروندههای حقوقی هستند. البه دعاوی کیفری نیز دارای درجهبندیهای مختلف هستند. اما در مقایسه با دعاوی حقوقی اندکی پیچیدهترند.
باتوجه به دشواری این پروندهها بسیاری از افراد به دنبال وکیل تضمینی کیفری در تهران هستند تا بتواند این پروندهها را به سرانجام برسانند. همانطورکه میدانید وکیل دعاوی که در زمینه پروندههای مختلف فعالیت میکنند، بسیار زیاد هستند.
اما یک وکیل کیفری تضمینی قطعاً از تجربه بیشتری برخوردار است و میتواند پرونده را به سمت اثبات گناه یا بیگناهی مجرم بکشاند.
هزینه وکیل برای شکایت کیفری یکی از مطرحترین پرسشها در این رابطه است. البته حق الوکاله هر وکیل بر اساس سابقه و تجربه و موفقیتهایی که در پروندههای مختلف داشته است، متفاوت است.
اما بطورکلی و بر اساس مصوبه حق الوکاله در پروندههای مالی تا 10 میلیون 6 درصد، از 10 میلیون تا صد میلیون 4 درصد، از صد میلیون تا 500 میلیون 3 درصد و در پروندههای بالاتر از 500 میلیون دو درصد است. البته حدود اختیارات وکیل نیز در تعیین هزینه وکیل برای شکایت کیفری تأثیر دارد.
قطعاً هر فردی تجربه یکبار مراجعه به دادگاه و وکیل را داشته است. مراجعه به یک مؤسسه حقوقی برای مشاوره و … یکی از عمدهترین توصیههایی است که برای پیگیری شکایت ارائه میشود.
حتماً تاکنون با این پرسش مواجه شدهاید که کار مؤسسه حقوقی دقیقاً چیست؟ آیا مؤسسات حقوقی در حقیقیت یه دفتر وکیل دعاوی گفته میشود؟
میتوان گفت مؤسسات حقوقی بهنوعی مانند یک ساختمان پزشکان هستند. به این صورت که انواع وکیل دعاوی حقوقی و کیفری در حال همکاری با این مؤسسات است. کار مؤسسه حقوقی برقراری ارتباط با وکیل و موکل است.
یکی از مهمترین کارهایی که یک مؤسسه حقوقی انجام میدهد، ارائه مشاوره به افراد مختلف است. مسلماً بجز متخصصان تمام افراد جامعه از قوانین بهخوبی مطلع نیستند.
همانطورکه گفتیم، بسیاری از افراد حتی تفاوت کار یک وکیل حقوقی و یک وکیل کیفری را نمیدانند. از همین رو برای آگاهی از روند پرونده به مشاوره احتیاج دارند.
این مشاورهها بهویژه در پروندههای کوچک بسیار مهم هستند. از همین رو نیز یکی از کارهای بسیار مهم مؤسسه حقوقی ارائه مشاورههایی در زمینههای مختلف و همچنین معرفی وکیل متناسب با شرایط پرونده است.
منظور از سایت مؤسسه حقوقی نیز درگاه اینترنتی است که برخی مؤسسات حقوقی برای خود به وجود آوردهاند و در آن به ارائه مشاورههای آنلاین و تلفنی و … میپردازند.
سایت یک مؤسسه حقوقی معتبر میتواند درگاه خوبی برای کسب اطلاعات حقوقی باشد. این اطلاعات میتوانند از مقالهها و اطلاعاتی که بر روی سایت قرار داده شدهاند کسب شوند.
یک مؤسسه حقوقی معتبر اغلب اطلاعات کاملی را در وبسایت خود به مشتریان ارائه میکند. این امر بهخودی خود میتواند امر مشاوره را تا حدودی انجام دهد. بدون اینکه نیاز باشد کاربر هزینهای را برای کسب این اطلاعات پرداخت نماید.
وکیل دعاوی به فردی گفته میشود که بهعنوان جانشین یک فرد حقیقی و حقوقی میتواند برای احاقه حقوق تضییع شده آن اقدام نمایند. وکلای دعاوی میتواند در رسیدگی به پروندهها شاخههای خاصی را دنبال کنند و به وکیل کیفری یا وکیل حقوقی و حتی وکیل طلاق تبدیل شوند.
دعاوی کیفری و دعاوی حقوقی از نظر روند پرونده با یکدیگر تفاوت دارند. در دعاوی کیفری اغلب فردی بهعنوان مجرم شناخته میشود و جرم اغلب دارای دو جنیه عمومی و خصوصی است.
هزینه وکیل برای شکایت کیفری به عوامل متعددی بستگی دارد و اغلب ارزش مادی، روند پرونده و حدود اختیارات وکیل این امر را مشخص میکند. مؤسسه حقوقی نیز جایی که از طریق آن موکل به وکیل موردنیاز خود وصل خواهد شد.
بهتر است برای هر یک از دعاوی حقوقی به وکیل متخصص آن حوزه خاص مراجعه شود. الهام آریان کیان یکی از وکلای پایه یک دادگستری است. تیم الهام آریان کیان از سال 79 فعالیت حقوقی خود را آغاز کرده است. برای درخواست انواع وکالت در حوزه دادگستری و مدنی کافیست با شماره تلفنهای آن تماس بگیرید.